De website www.bomenkappenwijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Bespaartips

Bespaartips voor het kappen van bomen
Grote bomen in de tuin kunnen behoorlijk veel overlast veroorzaken. Ze blokkeren het zonlicht en er komt veel troep vanaf. Voortdurend bladeren in je tuin is nog tot daar aan toe. Maar als de zaadjes van de boom ook door het raam de woning binnen waaien begint het echt hinderlijk te worden. En het vervelende is dat jouw boom vaak ook het woonplezier van je buren bederft. Als de boom overlast veroorzaakt is deze in veel gevallen al te groot om nog te snoeien. Je kun hem dan beter laten kappen door een gespecialiseerd bedrijf. Een dergelijk bedrijf weet precies hoe je de boom snel en veilig kunt verwijderen. Dit kost uiteraard wel geld. Met onze volgende tips is het echter wel mogelijk om zoveel mogelijk te besparen op het kappen van bomen:

  • Ruim zelf het restafval op
  • Vergelijk offertes van verschillende aanbieders

Ruim zelf het restafval op

De prijs die een kapbedrijf rekent voor het kappen van een boom is afhankelijk van meerdere factoren. Eén van de zaken waar je echter op kunt besparen is het verwijderen van het restafval. Het kappen van de boom zal namelijk flink wat troep geven. Denk hierbij aan zaagsel, takken, bladeren en ander houtafval. Normaal gesproken zorgt het kapbedrijf ervoor dat dit afval wordt afgevoerd. Hier worden echter wel kosten voor gerekend. Je kunt hier op besparen door het afval zelf op te ruimen.

Wat kost het kappen van bomen?

Het is verstandig om professioneel hulp in te schakelen als je van plan bent om een boom te kappen, te verzorgen of te verwijderen. Dit komt vooral door het feit dat de werkzaamheden erg gevaarlijk kunnen zijn. Met onze offerte service kom je snel in contact met hoveniersbedrijven die je deskundig advies kunnen geven. Door de tarieven te vergelijken kun je besparen op de kosten. Vraag daarom gratis offertes op en begin met vergelijken.