De website www.bomenkappenwijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Haardhout en snippers

Gebruik je omgekapte boom voor haardhout en snippers
Als de boom in je tuin te groot wordt kan deze veel overlast veroorzaken. Je hebt minder licht in huis en je tuin kan helemaal overschaduwt worden. Hierdoor krijgen andere struiken en planten geen kans. En je kunt zelf ook niet meer van de tuin genieten. In zo’n situatie is het gewoon noodzakelijk dat de boom gekapt wordt. Daar zullen je buren trouwens ook blij mee zijn. Want als jij last hebt van de boom, hebben zij het waarschijnlijk ook. Het kappen van de boom kun je trouwens beter niet zelf doen. Zeker wanneer de boom wat groter is kan het riskant zijn om deze zelf te kappen. Huur dan liever een gespecialiseerd kapbedrijf in. Voor hen is het kappen van jouw boom een peulenschil. Bovendien loop je dan zelf geen risico.

Het restafval hergebruiken als voedsel voor je tuin

Bij het kappen van een boom ontstaat veel restafval. Denk hierbij aan takken, grote stukken hout, bladeren enzovoorts. Het kapbedrijf kan dit restmateriaal natuurlijk opruimen en afvoeren. Je kunt er echter ook voor kiezen om dit materiaal ter plekke te laten verwerken tot haardhout en snippers. De houtsnippers kunnen over de tuin worden verspreid en vormen een laag compost. Deze compost dient als voedsel voor het ecosysteem in je tuin. Op deze manier geef je de boom ‘terug’ aan de natuur.

Laat de boom tot brandhout verwerken

Je kunt er ook voor kiezen om de grotere stukken hout tot een handzaam formaat brandhout te laten verwerken. Dit hout kun je ergens in de schuur te drogen leggen. Tegen de tijd dat de winter aanbreekt is het hout prima geschikt als brandhout. Van dit hout maak je in de wintermaanden een knappend vuurtje in de openhaard. Knusser kan toch niet?

Wat kost het kappen van bomen?

Het is verstandig om professioneel hulp in te schakelen als je van plan bent om een boom te kappen, te verzorgen of te verwijderen. Dit komt vooral door het feit dat de werkzaamheden erg gevaarlijk kunnen zijn. Met onze offerte service kom je snel in contact met hoveniersbedrijven die je deskundig advies kunnen geven. Door de tarieven te vergelijken kun je besparen op de kosten. Vraag daarom gratis offertes op en begin met vergelijken.