De website www.bomenkappenwijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Kosten bomen kappen 2019

De kosten voor het kappen van een boom kunnen erg uiteen lopen. Het is daarom lastig een duidelijke richtprijs te geven. Zo hangen de kosten ten eerste af van het formaat van de boom. Een kleine appelboom van twee meter hoog is veel eenvoudiger te kappen dan een oude eik van twintig meter. Ook is van belang wat er met het hout moet gebeuren. Als je zelf voor de verwerking van alle takken en dergelijke zorgt, vallen de kosten eveneens lager uit dan wanneer het kapbedrijf de rommel mee moet nemen.

Het laten verwijderen van de boomstronk kan eveneens bijdragen aan een hogere prijs voor de kap van de boom. Over het algemeen kan men stellen dat het kappen van bomen tussen de €250 euro en €1500 euro kost. Het eerste bedrag is voor een kleine boom van enkele meters hoog, de laatste prijs is voor een boom van tientallen meters die op een lastige plaats staat en daardoor met een hoogwerker ontmanteld moet worden.

Om de exacte prijs voor de kap van jouw boom te weten te komen, kun je diverse offertes aanvragen bij hoveniersbedrijven in de omgeving. Het voordeel van het aanvragen van meerdere offertes is dat je een idee hebt wat het ongeveer gaat kosten, en je dus niet zonder meer met een te duur bedrijf in zee gaat, of juist veroordeeld bent tot het ondeskundig optreden van een veel te goedkoop bedrijf.

Vraag nu gratis offertes op en begin met vergelijken.