De website www.bomenkappenwijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Landschapsverzorging

Landschapsverzorging betekent ook bomen snoeien of kappen
Bij landschapsverzorging denken veel mensen al snel aan indrukwekkende tuinen met rozenbloemperken en bakken viooltjes. In werkelijkheid houdt landschapsverzorging veel meer in. Een bedrijf wat zich hierin specialiseert houdt zich net zo goed bezig met het gezond houden van de natuur. Dit houdt onder meer het volgende in:

  • De tuin in goede conditie houden door middel van snoeien
  • Het kappen van bomen die schadelijk zijn voor de omgeving

De tuin in goede conditie houden door middel van snoeien

Door te snoeien blijven de bomen en planten in omvang hanteerbaar. Maar dat is niet het enige. Vroeg of laat zullen er dode takken en bladeren aan de boom zitten. Deze zijn slecht voor het welzijn van de boom. Om de boom in optimale conditie te houden is jaarlijks snoeien echt een must. Niet iedereen vindt dit snoeien een leuk werkje. Daar komt nog eens bij dat het heel belangrijk is om te weten wat je wel en juist niet moet wegsnoeien. Het is daarom verstandig om het snoeiwerk te laten verzorgen door een bedrijf wat gespecialiseerd is in landschapsverzorging.

Het kappen van bomen die schadelijk zijn voor de omgeving

Bomen kunnen een tuin verrijken. Maar als ze te groot worden kunnen ze een bedreiging vormen voor alle andere struiken en gewassen in de tuin. Door de wijdvertakte wortels haalt de boom namelijk bijna al het voedsel en water uit de bodem. Dit gaat uiteraard ten koste van alle andere levensvormen in de tuin. Voor de gezondheid van de tuin als geheel kan het daarom noodzakelijk zijn om de boom te kappen en te rooien. Dit wil zeggen dat de boom wordt gekapt en de stronk met wortels en al uit de bodem wordt verwijderd. Een bedrijf in landschapsverzorging klaart deze klus snel en op deskundige wijze.

Wat kost het kappen van bomen?

Het is verstandig om professioneel hulp in te schakelen als je van plan bent om een boom te kappen, te verzorgen of te verwijderen. Dit komt vooral door het feit dat de werkzaamheden erg gevaarlijk kunnen zijn. Met onze offerte service kom je snel in contact met hoveniersbedrijven die je deskundig advies kunnen geven. Door de tarieven te vergelijken kun je besparen op de kosten. Vraag daarom gratis offertes op en begin met vergelijken.