De website www.bomenkappenwijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Stronken frezen

Een boom is leuk, totdat deze te groot wordt. Dan zorgt hij ervoor dat er geen licht in je huis komt en de tuin permanent in de schaduw ligt. Dit is vervelend voor jou en funest voor de andere planten in je tuin. Want zij hebben het zonlicht hard nodig. Bovendien zullen de wortels van een grote boom diep en wijdvertakt zijn. Hierdoor verdrukken ze andere struiken, bomen en planten in jouw tuin. En als je tegels hebt zullen deze voortdurend om hoog worden gestuwd door de immer uitbreidende boomwortels. Zeker in een dergelijk geval is het kappen van een boom de beste keus.

Het verschil tussen kappen en rooien

Bij het kappen van een boom wordt er meestal voor gekozen om de stronk te laten staan. Zeker in het geval van een grote boom zorgt juist dit deel van de boom voor veel overlast. Het is daarom begrijpelijk dat je de stronk ook wilt verwijderen. Dit noemen we ‘rooien’. Hoe dat gaat met gespecialiseerd apparatuur zie je in het volgende filmpje:

Het verwijderen van een stronk is specialistisch werk

Het rooien van een boom is niet simpel. Vooral bij grotere bomen zitten de wortels vaak heel diep. Ook verspreiden ze zich vaak via een ingewikkeld systeem door de hele tuin. Het verwijderen van al deze wortels is daarom een zwaar en ingrijpend karwei. Met de hand kun je dit eigenlijk niet doen. Je hebt een speciale freesmachine nodig waarmee de stronk en de wortels in delen uit de grond worden verwijderd. Dit is een specialistisch werkje wat je beter over kunt laten aan een vakman. Niet in de laatste plaats omdat het werken met zulke freesmachines riskant is. Een ervaren vakman weet echter wat hij doet. Hij kan de situatie goed beoordelen en kan de klus snel en veilig klaren.

Wat kost het kappen van bomen?

Het is verstandig om professioneel hulp in te schakelen als je van plan bent om een boom te kappen, te verzorgen of te verwijderen. Dit komt vooral door het feit dat de werkzaamheden erg gevaarlijk kunnen zijn. Met onze offerte service kom je snel in contact met hoveniersbedrijven die je deskundig advies kunnen geven. Door de tarieven te vergelijken kun je besparen op de kosten. Vraag daarom gratis offertes op en begin met vergelijken.