De website www.bomenkappenwijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Taxatie bomen

Weet wat je boom waard is dankzij een taxatie
Een mooie boom is een aanwinst voor je tuin, dat begrijpt iedereen. Maar veel mensen denken dat de daadwerkelijke waarde van zo’n boom vooral te maken heeft met persoonlijke voorkeuren. Met andere woorden: de boom is zo kostbaar als je hem zelf maakt. Als iemand hem dus zou beschadigen zou dit zonde zijn, maar niet iets waar je verder wat aan kunt doen. Of wel? Wij hebben namelijk goed nieuws voor jou. De waarde van een boom is weldegelijk in geld uit te drukken. Wij vertellen je hoe dit precies zit.

Hoe bepaal je de waarde van een boom?

De waarde van een boom is in geld uit te drukken. Maar hoe weet je nu wat je boom waard is? Je koopt de boom immers niet met een prijskaartje. En zelfs als dit wel kon zou een waardebepaling bijna niet mogelijk zijn omdat elke boom nu eenmaal uniek is. Dit vergt een hele specialistische kennis van de boom. Voor een taxatie van een boom kun je daarom het beste contact opnemen met een bedrijf wat gespecialiseerd is in boomverzorging. Dit kan echter ook een hoveniersbedrijf of een landschapsverzorger zijn. Dergelijke bedrijven weten immers alles van alle mogelijke soorten bomen en de verschillende groeistadia. Ook zijn zij in staat om de kwaliteit van jouw exemplaar te kunnen beoordelen.

Schade verhalen op de veroorzaker

Nu je deze kennis hebt kijk je waarschijnlijk heel anders aan tegen de waarde van bomen. En als iemand ooit jouw boom beschadigd, bijvoorbeeld als gevolg van een aanrijding, dan weet je dat je deze schade kunt verhalen op de veroorzaker. Je schakelt gewoon een boomverzorger in om de boom te laten taxeren. Via het boomverzorgingsbedrijf kun je dan een vergoeding eisen.

Wat kost het kappen van bomen?

Het is verstandig om professioneel hulp in te schakelen als je van plan bent om een boom te kappen, te verzorgen of te verwijderen. Dit komt vooral door het feit dat de werkzaamheden erg gevaarlijk kunnen zijn. Met onze offerte service kom je snel in contact met hoveniersbedrijven die je deskundig advies kunnen geven. Door de tarieven te vergelijken kun je besparen op de kosten. Vraag daarom gratis offertes op en begin met vergelijken.