De website www.bomenkappenwijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Bomen verwijderen

Bomen verwijderen mag niet zomaar
Een boom in je tuin kan een lust zijn voor het oog. Het is echter wel belangrijk om de boom jaarlijks bij te snoeien. Zo houdt je hem in model en blijft de boom in optimale conditie. Vaak nemen we hier echter de tijd niet voor. Zo’n boom kan dan al snel uitgroeien tot een kolos die al het zonlicht uit je huis en tuin weert. En het vervelende is dat de buren hier ook vaak hinder van ondervinden. Soms zit er dan niets anders op dan de boom in zijn geheel te laten verwijderen. Je moet je echter niet verkijken op het kappen van een boom. Een kleinere boom kun je eventueel nog zelf kappen. Maar zeker bij een grotere boom is dit een zwaar een risicovol karwei. Je kunt dit daarom beter over laten aan een professioneel kapbedrijf, een hovenier of een boomverzorger.

Meestal is een Omgevingsvergunning voor het vellen van houtopstand nodig

Het is overigens wel belangrijk om je te realiseren dat je niet zomaar bomen mag verwijderen. In veel gemeentes moet hiervoor toestemming worden verleend in de vorm van de Omgevingsvergunning voor het vellen van houtopstand. Het is daarom verstandig om eerst na te vragen of je ook in jouw woonplaats een vergunning nodig hebt en of jouw boom aan de gestelde voorwaarden voldoet. Heeft het zin om een vergunning aan te vragen? Doe dit dan altijd en wacht tot je daadwerkelijk toestemming hebt. Dit kan enige tijd duren, soms wel drie maanden. Niettemin ben je in overtreding als je in de tussentijd toch de boom laat verwijderen. En op het illegaal verwijderen van bomen wordt de laatste jaren streng gecontroleerd. Als je gepakt wordt kun je een flinke boete verwachten. Wacht de vergunning dus altijd af.

Wat kost het kappen van bomen?

Het is verstandig om professioneel hulp in te schakelen als je van plan bent om een boom te kappen, te verzorgen of te verwijderen. Dit komt vooral door het feit dat de werkzaamheden erg gevaarlijk kunnen zijn. Met onze offerte service kom je snel in contact met hoveniersbedrijven die je deskundig advies kunnen geven. Door de tarieven te vergelijken kun je besparen op de kosten. Vraag daarom gratis offertes op en begin met vergelijken.