De website www.bomenkappenwijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Bomen snoeien

Bomen moeten gesnoeid worden om in vorm te blijven en, in het geval van fruitbomen, fruit te kunnen blijven geven. Bij fruitbomen is het misschien aanlokkelijk om niet te snoeien en op die manier zoveel mogelijk fruit te krijgen, maar het resultaat is dan vaak dat het fruit veel minder smaak heeft of simpelweg niet lekker is.

Het snoeien gebeurt meestal na de bladval, in de herfst of winter dus. Op dat moment is de boom in ruststand en is de takstructuur goed zichtbaar, waardoor je beter ziet welke takken er precies weggesnoeid moeten worden.

Door te snoeien kun je een jonge boom nog goed in vorm krijgen. Bij een oudere boom is dat niet meer te doen en is het nut van snoeien vooral om dode takken weg te krijgen of te voorkomen dat de boom te hoog of te breed wordt.

Dit snoeien kun je zelf doen, maar kan raadzaam zijn dit aan een specialist over te laten. Het is soms erg lastig om te weten wanneer en waar de boom precies gesnoeid moet worden. Zeker als je nogal wat bomen hebt kan dit bovendien een hele klus zijn, een klus waar lang niet iedereen zin in heeft.

Wat kost het kappen van bomen?

Het is verstandig om professioneel hulp in te schakelen als je van plan bent om een boom te kappen, te verzorgen of te verwijderen. Dit komt vooral door het feit dat de werkzaamheden erg gevaarlijk kunnen zijn. Met onze offerte service kom je snel in contact met hoveniersbedrijven die je deskundig advies kunnen geven. Door de tarieven te vergelijken kun je besparen op de kosten. Vraag daarom gratis offertes op en begin met vergelijken.