Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Bomenkappenwijzer.nl Alle info over het kappen van bomen!
Bomenkappenwijzer.nl

Stronken frezen

Doorsnee boom Een boom is leuk, totdat deze te groot wordt. Dan zorgt deze ervoor dat er geen licht in huis komt en de tuin permanent in de schaduw staat. Bovendien zullen de wortels van zo een boom diep en wijdvertakt zijn. Hierdoor verdrukken ze andere struiken, bomen en planten. En als je tegels hebt zullen deze voortdurend om hoog worden gestuwd door de uitbreidende boomwortels. In een dergelijk geval is het rooien van een boom de beste keus.

Het verschil tussen ‘kappen’ en ‘rooien’

Bij het kappen van een boom wordt er meestal voor gekozen om de stronk te laten zitten. Zeker in het geval van een grote boom zorgt juist dit deel voor overlast. Het is daarom begrijpelijk dat je de stronk ook laat verwijderen. Dit noemen we ‘rooien‘.

Het verwijderen van een stronk is specialistisch werk

Het rooien van een boom is niet simpel. Vooral bij grotere bomen zitten de wortels vaak heel diep. Ook verspreiden ze zich vaak via een ingewikkeld systeem door de hele tuin. Het verwijderen van al deze wortels is daarom een zwaar en ingrijpend karwei. Met de hand kun je dit eigenlijk niet doen.

Je hebt een speciale freesmachine nodig waarmee de stronk en de wortels in delen uit de grond verwijderd worden. Dit is een specialistisch werkje wat je beter over kunt laten aan de vakman. Niet in de laatste plaats omdat het werken met zulke freesmachines riskant is. Een ervaren boomverzorger of hovenier weet echter wat hij of zij doet. Hij kan de situatie goed beoordelen en kan de klus snel en veilig klaren.

 

Offertes van hoveniers ontvangen?

Kies voor een erkende hovenier en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende hoveniers