Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Bomenkappenwijzer.nl Alle info over het kappen van bomen!
Bomenkappenwijzer.nl

Bomen verwijderen

Een boom in je tuin kan een lust zijn voor het oog. Het is echter wel belangrijk om de boom jaarlijks te snoeien. Zo houd je deze in model en blijft het in optimale conditie.

Vaak nemen we hier echter de tijd niet voor. Zo een boom kan dan al snel uitgroeien tot een kolos die al het zonlicht uit je huis en tuin weert. En het vervelende is dat de buren hier ook vaak hinder van ondervinden. Soms zit er dan niets anders op dan de boom in zijn geheel te laten verwijderen. Je moet je echter niet verkijken op het kappen van een boom. Een kleinere boom kun je eventueel nog zelf kappen. Maar zeker bij een grotere boom is dit een zwaar een risicovol karwei. Je kunt dit daarom beter over laten aan een professioneel kapbedrijf; een hovenier of een boomverzorger.

Boomverzorger in actie

Meestal is een omgevingsvergunning nodig

Het is overigens wel belangrijk om je te realiseren dat je niet zomaar bomen mag verwijderen. In veel gemeentes moet hier toestemming voor worden verleend in de vorm van de omgevingsvergunning voor het vellen van houtopstand.

Het is daarom verstandig om eerst na te vragen of je ook in jouw woonplaats een vergunning nodig hebt en of deze aan de gestelde voorwaarden voldoet. Heeft het zin om een vergunning aan te vragen? Doe dit dan altijd en wacht tot je daadwerkelijk toestemming hebt. Dit kan enige tijd duren; soms wel 3 maanden. Niettemin ben je in overtreding als je in de tussentijd toch de boom laat verwijderen. En op het illegaal verwijderen van bomen wordt de laatste jaren streng gecontroleerd. Als je gepakt wordt kun je een flinke boete verwachten.

 

Offertes van hoveniers ontvangen?

Kies voor een erkende hovenier en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende hoveniers