De website www.bomenkappenwijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Tarieven boomverzorger

Welke factoren zijn bepalend voor tarieven boomverzorger?
Een boom in je tuin is mooi, totdat deze te groot wordt om nog bij te kunnen houden. De boom zal dan al snel al het zonlicht in jouw tuin en huis tegenhouden. En helaas geldt dit vaak ook voor het huis en de tuin van de buren. Om je eigen woonplezier en dat van anderen niet te bederven is er vaak maar een oplossing: het kappen van de boom. Dit kun je overigens beter overlaten aan een professional. Uiteraard wil je hiervoor niet teveel betalen. Er zijn echter wel een aantal prijsbepalende factoren voor de tarieven die de boomverzorger rekent. Hier moet je sowieso rekening mee houden:

  • Het formaat van de boom
  • Het verwerken van het restafval
  • Wil je de stronk verwijderen of niet?

Het formaat van de boom

Doorslaggevend voor de prijs van het kappen is het formaat van de boom. Hoe groter de boom, hoe hoger ook de prijs zal zijn. Dit komt omdat het kappen van een grotere boom meer werk is. Bovendien is het kapproces wat gecompliceerder en meer risicovol. Dit vertaalt zich in de prijs.

Het verwerken van het restafval

Een andere factor die veel invloed heeft op het tarief is het verwerken van het restafval. Het kappen van een boom geeft namelijk veel rommel: bladeren, takken, zaagsel en grote stukken hout. Voor het afvoeren en verwerken van al dit restmateriaal rekent de boomverzorger kosten.

Wil je de stronk verwijderen of niet?

Als je een boom laat kappen kun je ervoor kiezen om de stronk te laten staan of deze mee te laten verwijderen. Het weg laten halen van de stronk is echter veel werk. Bovendien moeten er meestal machines voor ingezet worden. De totaalprijs zal dan daarom hoger uitvallen dan wanneer men ervoor kiest om de stronk te laten staan.

Wat kost het kappen van bomen?

Het is verstandig om professioneel hulp in te schakelen als je van plan bent om een boom te kappen, te verzorgen of te verwijderen. Dit komt vooral door het feit dat de werkzaamheden erg gevaarlijk kunnen zijn. Met onze offerte service kom je snel in contact met hoveniersbedrijven die je deskundig advies kunnen geven. Door de tarieven te vergelijken kun je besparen op de kosten. Vraag daarom gratis offertes op en begin met vergelijken.